Za zdrave in lepe zobe lahko največ naredimo sami. S pravilno ustno higieno, rednimi pregledi pri zobozdravniku, uravnoteženo prehrano in drugimi preventivnimi ukrepi lahko učinkovito preprečimo razvoj različnih bolezni zob in dlesni.

Z namenom uspešnega zdravljenja v prihodnosti z otroci na igriv način vzpostavljamo odnos zaupanja. Malega pacienta na zabaven način seznanimo z zdravniškimi pripomočki ter prilagodimo postopke in način dela.

Otrokove zobke zaščitimo z zalivkami in jih premažemo s flourovimi preparati. Ob morebitnem plombiranju uporabljamo kakovostne in otrokom prijazne materiale.
Preventivni pregledi za odrasle

Redni pregledi pri zobozdravniku zmanjšujejo verjetnost bolečih posegov, saj se različne težave zob in obzobnega tkiva rešujejo sproti.

Ob redni enoletni kontroli opravi zobozdravnik temeljit pregled celotne ustne votline in se s stranko skrbno pogovori o morebitnih nadaljnjih aktivnostih.
Trening ustne higiene

Denssana je ena redkih ordinacij, ki poleg zobozdravnikov zaposluje tudi ustno higieničarko, ki je posebej usposobljena strokovnjakinja za področje ustne higiene.

Ustna higieničarka po temeljitem pregledu in oceni zdravja obzobnih tkiv, zob in ustne sluznice nauči stranke pravilnega čiščenja zob in svetuje pri izbiri pripomočkov za ustno higieno. Hkrati neboleče ultrazvočno očisti mehke in trdne zobne obloge.
Zaščita zob pred kariesom

Zalivanje fisur je najpogostejši in izredno učinkovit preventivni ukrep za zaščito zob pred kariesom pri otrocih in odraslih. Fisura je tanka zalivka, ki se nanese na grizno površino in deluje kot fizični ščit pred bakterijami.

Drugi način zaščite zob pred kariesom je flouriranje. Gre za neboleč postopek premaza zob s fluorovimi preparati, ki ga je priporočljivo redno ponavljati.

Scroll to Top